WWDC – lansarea Iphone 5 si adevaratii eroi

Nu vroiam sa ma uit la tot keynote-ul celor de la Apple dar discutiile pe care le-am tot auzit despre cat de dezamagitor a fost evenimentul si despre cum noul Iphone e doar o copie imbunatatita a lui Iphone 4S m-au facut curios. Am iceput sa ma uit de la inceput astaptand sa ma plictisesc si sa ma intrig pe tema: produsele Apple sunt forate inchise si scumpe iar  Andoridul este ‘much better’ si doar cocalarii si hipsterii isi iau Iphone.

Ceea ce am constatat inca de la inceput este ca a fost o prezentare de produs dupa care poti scrie chiar un manual. A fost o lectie de Marketing predata direct in practica. Bineinteles ca trecusera deja 20 de minute si Iphone-ul inca nu aparuse dar eram din ce in ce mai interesat pentru ca devenisem atras de tot ce inseamna “user experience”.

Motivul …. Foarte simplu! Apple a incetat sa mai vanda produse. Da Iphone-ul este principalul lor produs … dar ceea ce au facut anul asta este mult mai important decat promovarea unui simplu telefon. Promoveaza un concept … un concept care integreaza toata gama de produse de la MacBook-uri, Apple TV sistem de operare nou sau diverse aplicatii pe care sa le folosesti. Conceptul pe care il aduc ei pe piata este unul unicat pana acum … care nu poate fi cuncurat de Android …. asta pentru ca produsele Apple iti ofera un “user experience” integrat. Ai totul sincronizat pe toate device-urile tale … iar noul lor sistem de operare este incredibil de bine inchegat si de usor de folosit.

Iar pentru cei care sunt dezamagiti de noul Iphone …. poate chiar sunt din gama hipseri sau cocalari … pentru ca eroii principali de la prezentare au fost defapt noile laptop-uri si noile sisteme de operare care au intregit tot acest concept.

Asa cum supuneam … in ceea ce priveste o experienta integrata si unitara Androidul nu reprezinta o concurenta … deci astept noul concept Windows si modul in care o sa-l implementeze. Atunci o sa fie momentul de capatai cand ma voi hotari daca trec totul pe W8 sau fac inclusiv upgrade-ul la MacBook.

Pana acum Apple e way ahead in privinta asta …. dar ceea ce se anunta din partea Microsoft pare chiar mai interesant …. Teaser cat de curand …

Aici video complet:

Advertisements

2 comments on “WWDC – lansarea Iphone 5 si adevaratii eroi

  1. Foarte bine zis. Nu-i inteleg pe toti care comenteaza in stanga si in dreapta, si ei folosesc un 3310, sau mai rau un “smartphone” fara abonament de date. Noile functionalitati alea lui IOS 6 sunt excelente: noua aplicatie de Maps, noul Safari, Passbook, Wi-Fi 2.4 si 5 Ghz etc.
    Am mai auzit o groaza de blogarasi wannabe ca nu are incarcare wireless :)), ceea ce nu are nici Samsung GAlaxy S3, decat daca esti dispus sa dai 100 de dolari sa iti cumperi o alta carcasa spate, si un incarcator special, si asta prin 2013.

    • Ehhh …. Telefonul nu are totusi features care sa te dea pe spate … Ceea ce face diferenta in comparatie cu toti competitorii este modul in care se inglobeaza in tot acest ecosistem … Si asta chiar e genial. Dar dupa cum spuneam …. Astept sa vedem cu ce vine Microsoft ul pe piata … Noul lumia pare chiar interesant dar trebuie sa fie sustinut si de alte device-uri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s