Cum e cu independenta justitiei?

A aparut aici un articol in care este citata Sulfina Barbu spunand ca un anume nene trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia. Din punctul meu de vedere aceasta afirmatie este foarte grava si arata defapt perceptia clasei politice despre justitie. In caz ca nu stiati la noi in Romania in teorie se aplica inca ” Prezumtia de nevinovatie”. Cu alte cuvinte procurorii trebuie sa demonstreze faptul ca tu esti vinovat, nu tu trebuie sa dovedesti ca nu ai facut nimic. Acestul lucru este practic unul din aspectele fundamentale ale unei justitii care isi propune sa fie libera si independenta de clasa politica. Se pare insa ca oamenii care reclamau acum cateva luni ca statul de drept este atacat si ca justitia este pusa in pericol fac afirmatii demne de orice inchizitor al politiei politice de pe vremea lu Nea Nicu.

Dansa este personajul care a facut aceasta firmatie. Persoana despre care s-a facut afirmatia apare in articol insa nu are nicio relevanta pentru punctul de vedere ridicat mai sus.

” Sulfina Barbu este un politician român, deputat în Parlamentul României (colegiul electoral 11 București), președinte al Comisiei de Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, președinte al Organizației Naționale de Femei a Partidului Democrat-Liberal (PDL), fost ministru al mediului și gospodăririi apelor în Guvernul României (decembrie 2004-aprilie 2007). ” WIKIPEDIA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s