O solutie pe timp de criza care ar putea sa genereze un numar record de job-uri.

Studiul care este prezentat aici este facut si adaptat la piata din America … dar cifrele pot fi transferate in orice tara prin “regula de 3 simpla”. Solutia este una simpla … ofera licente de 4G si sprijina operatorii sa isi faca upgrade-ul de retea in Romania. Castigurile se incadreaza astfel in 2 categorii:

1. Castiguri imediate: banii pe licente, forta de munca necesara pentru upgrade, banii investiti in upgrade o sa ajunga partial si pe piata din romania.

2. Castiguri pe termen lung (muuuuult mai importante ca semnificatie): companii si oameni angajati pentru mentenanta retelei, dezvoltarea unor industrii conexe. Ultimul aspect prezentat mi se pare cel mai mare castig si detaliez putin. Serviciile conexe despre care vorbesc se pot incadra in mai multe categorii de la content provideri si advertisement  pana la servicii de supraveghere over 4G si industrii gen M2M (Machine to Machine). Poza de mai jos arta intr-un sens restrans cate industrii pot beneficia de pe urma evolutiei tehnologiei, dar cel mai important lucru este cate industrii si servicii mai pot aparea in urma unui astfel de progres.

Advertisements

5 comments on “O solutie pe timp de criza care ar putea sa genereze un numar record de job-uri.

  1. bafta tati … si statul roman din ce mai face bani a ? : )))) // pardon .. borfasii de la putere … de unde mai baga bani in buzunare … din ce spagi ? : )))

    • E simplu mosule …. Pana si pentru astia ar fi bine … Pt ca se platesc taxe … Pt ca daca faci un rollout de radio tre sa mai iei si firme contractoare siii pt ca licentele costa destul de mul

  2. Implementarea acestui sitem va aduce venituri considerabile tuturor celor implicati. In Romania cel mai devreme 2013-2014 comercial, poate va exista un trial pentru teste operator.

    • Da Adrian … cam asa stau lucrurile. Motivul pentru care nici operatorii nu sunt asa dorinici sa vina aici cu LTE este faptul ca dejau au investit destul de mult in infrastructura curenta. De asta spuneam un pic de suport din partea statului ar fi binevenit si ar putea sa grabeasca lucrurile.

  3. Pingback: LTE-ul, statul roman si mass media. | brazco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s