Un nou model de recrutare. Gata cu CV-urile!

Metoda traditionala de recrutare in cele mai multe companii se bazeaza pe evaluarea candidatului in functie de: CV, scrisoare de intentie si interviu (care poate sau nu sa contina si un test de cunostinte specifice). Firmele de recrutare si corporatii din media si IT au ajuns insa la concluzia ca aceasta metodata nu este tocmai cea mai buna, deoarece un candidat care arata bine pe hartie si se comporta decent la interviu poate sa nu fie tocmai potrivit; in sens invers, un candidat care nu pare foarte atragator pe hartie poate sa aiba multe calitati pe care in procesul de recrutare nu si le poate pune in evidenta.

Daca nu mai folosesc CV-uri, cum procedeaza? Aparent destul de simplu dar foarte variat. Candidatii sunt pusi sa-si exprime interesul pentru o anumita pozitie printr-un mic video pe care sa il trimita angajatorului, sau li se cere sa cumpleteze un chestionar on-line care sa puncteze aspecte mult mai specifice decat un CV. Alti angajatori prefera sa evalueze un candidat in functie de prezenta pe internet: profil pe LinkedIn, posturi si comentarii in diverse grupuri ce au activitate conexa cu domeniul de activitate pe care il cer.

Una peste alta, modul traditional de angajare incepe sa devina perimat lasand locul unei evaluari care sa includa calitatile specifice, proiectele si activitatile unui viitor angajat. Aceasta maniera de angajare este un ‘win win’ avand in vedere ca angajatorul beneficiaza de un angajat potrivit pentru pozitia pe care o ofera, iar angajatul primeste un job in care sa isi poata pune in valoare calitatile si skill-urile pe care le are.

Mai multe despre asta aici.

P.S: Astept sa imi spuna cineva daca a avut parte de un astfel de proces de recrutare ceva mai nonconformist si in Romania.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s