Daca protestam nu mai vin investitorii. Capu plecat si ochii in pamant.

Nu vroiam sa scriu nimc despre treaba cu protestele din Romania dar am citit pe un blog urmatoarele:

In primul rand mi se pare important pentru CA, CUM se poate citi mai sus ne este prezentat Lazaroiu drept o persoana demna de citat intr-o astfel de situatie, ceea ce se poate face dar numai daca este pus la categoria bancul zilei. Acum trecand si la lucruri mai serioase, inteleg ca investitorii se feresc sa mai vina in Romania din cauza protestelor de la Universitate. Deci am rezolvat problema coruptiei si a birocratiei iar investitorii dau acum navala sa investeasca. Am rezolvat problema infrastructurii si toti strainii se bucura acum ca pot sa traverseze Romania mergand doar pe autostrada … din halta … in halta … in halta. Am rezolvat toate celelate probleme gen educatie, sanatate, deficit bugetar dar problema noastra este ca suntem o tara “instabila” pentru ca niste oameni au ales sa protesteze in fata unui lucru pe care il dezaproba.

Oare investitorii au avut aceeasi problema si cand studentii s-au revoltat la Londra, sau cand sindicalistii au facut asta la Paris si in alte orase din Franta sau poate ca nici in America nu mai investesc, pentru ca acolo sunt proteste zilnice pe diferite teme de la educatie, sanatate si pana la discriminare rasiala si sexuala.

Mentalitatea asta neaosa gen “oare ce o sa spuna lumea din satu vecin daca…” este oarecum de compatimit, dar in mod cer nu m-as fi asteptat ca o persoana cu o oarecare deschidere sa o adopte. Dar poate exista altfel de interese.

Aici este si link-ul daca vreti sa cititi “tonul” din The Economist si USA today.

 

 

Advertisements

One comment on “Daca protestam nu mai vin investitorii. Capu plecat si ochii in pamant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s